Assalamualaikum n hope everyone having a cool holiday this CNY :)

Many things have happen to me these past 3 months..but it is settled one by one. Will tell u the stories when i get the time (n mood :P)

Tq for dropping by,readers! -2 February

Tuesday, March 24

cinta pertamaku, aku sayang padamu

kau pencuri hatiku..
dulu,kini, dan (mgkn) selamanyaa...



ku teringat kembali,
saat melihatmu,
ku hny tau namamu,
ku sgt tertarik ngn dirimu,
aku jatuh cinta pada pandangan pertama.

ku keliru,
ku bingung..
memikirkan keinginan ku u bersamamu,
memilihmu dari pilihan2 y lain,
memilihmu bermakna menolak y lain,
memilihmu bererti sehidup semati dgnmu..

ku cukup tak layak u mu,
juga rase tak bersedia memiliki mu,
namun,
kerana cinta ku pada mu,
akn kau ku miliki,
ku harapkkn kebahagiaan darimu..



beberape seketika bersamamu,
ku rasa sukar memahamimu,
dirimu sgt sukar ditafsir,
sukar diduga,
mgkn krna diri masih baru dgn dirimu...

ku tetap sayang kamu..


telah bertahun kite berdue,
ingin ku ungkap seribu kata kasih padamu,
ttpi hati ini mula tawar,
ngn dirimu y sgt menyeksa jiwa batin ku.

kau menuntut segala y ku tak mmpu berikn,
kau inginkan sepenuh perhatian ku.
ku buktikn komitmen ku
ngn sll memikirkn mu,
tidur mnjadi tak lena,
makn jd tak knyg...

hatiku sakit,
pedih ngn luka.
ku pendam segalanya.
telah ku katakan..
aku sayang padamu..


kau mengujiku,
hggakn ku rase ingin menamatkn saja apa y kita telah bina,
meninggalkn kau.

bile teringtkn hny kaulah cinta pertama ku,
tiada y kedua atau ketiga y dpt mnandingi ikatan kita,
ku terus bersama mu,
memikul tanggungjawab padamu,
tak mahu kehilangan mu,
akn mnjaga mu sll..

aku sayang pada mu..
wahai architecture.



[lalalaaa~ mar smkn emo hari demi hari...nape yeerr?]

15 lovely comment:

hajar DK said...

tapi aku dengar cite hang dah mule nak curang dengan archi.... muahahaha,,,,

Mardhiah said...

shhhhhhhhhhhhhh...
jgn kantoikn kt 'die' lk
:P

ade maseneyr rase nk curang sgt3..
oh,tak setianye diri ni.

takpe..
kite tgk dl lg 2thn.
kalo takleh gk,
aku nk divorce ngn archi
hahaahh~~

Mohaimin_Ichi said...

jage bek2 si 'dia' tu ye
XP

Mardhiah said...

hohoooo~
insyaAllah..

akn ku setia padenyer..
selagi mmpu kuu..
hua3

^_^

yaya_gelupur_sangat said...

mar..hehe..betul tuh..setialah dengan si dia..jgn curang lagi..rasenye mar mmg bullleh!!kite yang xterer pun xngalah lagik taw..basyaaaa!!!

Mardhiah said...

hohoooo~~
if u say so,
insyaAllah boleeeeeh!
\^_^

akn ku cube rujuk balik ngn die.
hua3
:P

ihsanz26 said...

hmm...salam...mardhiah, thanx la sebab masih setia ngan architecture...hehehe..byk org cakap, architecture ni mmg menyusahkan, membebankan, sakit giler, penat, lelah, tp architecture byk bagi sumbangan pada tamadun sesebuah negara sebenarnya kalo nak dibandingkan ng profesion lain... u shoul proud that....gudluck la utk next project...aku rase kite pernah jumpe kan???.. kat studio commercial??

Mardhiah said...

waaahh..
tul gk pe y ko katekn tu.
mayB we should look at the positive side of archi.

what it has help or left an impact on our life.
its importance to us..


akn ku cube hargai 'die'
^_^

................

yup.
tmpt pertemuan kite bt kali pertama
(ceeeeh....)
wek2
:P

ihsanz26 said...

hmm, baru aku ingat, tanye aku sal tikus kan??...tetikus kan???.. okkkkk...hehhehheeh..tol, pertemuan kedua kita kat dalam blog plak....hehehe.. its ok mardhiah... hargailah architecture k....jgn jd mcm aku, bazirkan setahun yg lalu kat landscape....pastu masuk 1styear balik..hehehheh...buang mase giler ar...hehhehe

Mardhiah said...

huh?
tikus??
tidak ku mengerti..
'-_-

ececeeh..
bile nk pertemuan ke-3?
time portfolio mgkn :P

okla tuuu..
dr ko duk je kt landscape,
lps 3/brp thn br tukar.

so,tak regret la ni tgglkn lndscape?

yaa said...

hey mar..
aku seorang yg tak sedia utk beri commitment dlm r'ship...
so aku tak pndai sgt nak nasihatkan kw pasal r'ship nih..hahahahaha..
tp bg aku, cube lah dulu smpi nk separuh nyawa punye cube n if takley gak baru laa kw berubah arah..

'Allah hanya akan menguji kite berdasarkan kemampuan kita...'

maka yakinlah bahawa anda mampun menghadapi ujian ini! yeah!

Mardhiah said...

smpai ke nyawa2 ikan ye yaa?
alrite! *ngn semangat*

thnks for the reminder..
yeah..ur right.
mesti mampunye kaaaan?
:)

hik3

NajaTikaH said...

yg susah tu la mencabar.

yg mencabar tu pulak perencah hidup.

klu tak susah,tak mencabar,tak berseri hidup ni.


mesti ade sumthin wrong.

n rasa down tu jgn dilayan sgt,nanti makin manja n susah pulak nak naik balik.

kita mesti tegas.
kuat.
kita ada Allah.

all the best!

ihsanz26 said...

hurmm... tak rase menyesal la tinggalkan landscape.... gembire kat architecture...mmg minat giler la.... hehehe...for the rest of my life, moment dpt tukar ke archi mmg aku xnak cya2 kan...

Mardhiah said...

tikah:

tq tikah tersayang! ^_^

krn ade insan seperti anda,
ku mmpu tegar berdiri..

ceceeeh


ihsan:
yeke?
wow! bgs laa..
seems like u appreciate gile dpt archi.

i should be thnkful,though. cz i got into archi 4rm mtrx lg..


when will u ever learn,mardhiah.
hohoooo~~

Post a Comment